27
za, nov

Sport & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0172 Reeuwijk Lifestyle – De in Reeuwijk werkzame patissiers Femke en Sander zijn twee banketbakkers die alleen ambachtelijk en met pure grondstoffen werken die veelal ook afkomstig zijn uit de regio ‘Het Groene Hart’.

Femke en Sander maken verrukkelijke taarten zoals de Groene Hart Appeltaart, Citroen Meringuetaart, de Marsepeintaart, Stapeltaart, Slagroomtaart, Chocolade truffeltaart en nog veel meer zeer bijzondere taarten waar je met recht de vingers bij aflikt. Verder maken ze ook zeer speciale bonbons, borrelhapjes en zijn, voor zover alle corona-ellende dat toelaat, regelmatig te zien op streekmarkten, ladies night, fairs etc.


Workshops

Femke en Sander geven diverse workshops zoals Bonbon-, high tea-, borrelhapjes amuse/(tapas workshop), patisserie-, en taartenworkshop. Ook verzorgen zij allerlei seizoenworkshops waaronder de inmiddels voor deze tijd van het jaar achterhaalde ‘Chocolade Kerstal Workshop’ en ‘Chocolade Stoomboot Workshop’ .


Bonbon Workshop 
Of Femke en Sander nu daadwerkelijk het geheim van hun speciale bonbons delen, laten we maar even in het midden. Je vraagt je dat immers af omdat de beide patissiers een echte Bonbon Workshop verzorgen waarbij je eerst lekker wordt gemaakt met koffie, thee en uiteraard bonbons en chocolade uit hun eigen patisserie. Maar al te graag leggen ze de historie uit van chocolade, waar komt het eigenlijk vandaan en hoe máák je eigenlijk chocolade.

Na een smakelijk kopje koffie ga je naar de chocolaterie werkvloer, en verzin je allerlei smaken die je graag in de chocolade verwerkt ziet. Dat kan natuurlijk van alles zijn zoals noten, vruchten, kruiden en likeuren waarmee je vervolgens Giandua bonbons, slagroom truffels, chocolade flikken, marsepein bonbons etc maakt.

Aan het einde van de workshop, mag je je eigengemaakte bonbons mee naar huis nemen om ook het thuisvolk te laten genieten van alles wat je die middag hebt gemaakt. Ongetwijfeld zijn het zalige bonbons, maar wegen natuurlijk niet echt op tegen de superieure kwaliteit van de beide confiseurs. Of ze tijdens de cursus echt het achterste van hun tong laten zien, weet ik niet. Er is maar één manier om daar achter te komen; geef je op voor de workshop en ervaar het zelf!


Meer informatie

Telefoon                                  :  0182 – 503707
Datum                                     : Vrijdag 5 maart
Locatie                                     :Jan Tinbergenstraat 27c, 2811 DZ Reeuwijk                
Tijdsduur cursus                       : ca 2.5 tot 3 uur
Aanvang 1eworkshop               : 10.15 uur
Aanvang 2eworkshop               : 15.15 uur
Kosten                                     : € 35,50


Jos de Jong

Reizen & Vakanties

Vitamines & Supplementen

Beheerders gezocht banner

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.

Ok